Руски съдебни изпълнители започнаха дело за събиране на глоба в размер

...
Руски съдебни изпълнители започнаха дело за събиране на глоба в размер
Коментари Харесай

Руски съдебни изпълнители събират глоба от 21 милиарда рубли от Google

Руски правосъдни реализатори започнаха дело за събиране на санкция в размер на 21 милиарда рубли или почти към 350 милиона щатски $, против Гугъл за отвод да отстрани подправени вести за военни интервенции в Украйна. Това заяви Интерфакс, базирайки се на данни от Федералната работа за правосъдни реализатори.

Изпълнително произвеждане за възобновяване на 21,77 милиарда рубли от компанията стартира на 9 ноември въз основа на решение на правосъден регион 422 на Тагански регион на Москва, прецизира Интерфакс.

През юли 2022 година на Гугъл беше наложена санкция за оборот от 21,7 милиарда рубли. Причината за това беше отводът да се отстрани погрешна информация за военната интервенция в Украйна от YouTube. През септември решението влезе в действие. През декември 2021 година компанията беше санкционирана в размер на 7,22 милиарда рубли. за наново нарушаване на реда за ограничение на достъпа до нелегално наличие. Федералната работа на правосъдните реализатори е възстановила изцяло тази санкция.

През юни съветският филиал на Гугъл разгласи банкрут. Компанията назова една от аргументите за това решение условията на кредиторите. Според тях те надвишават 19 милиарда рубли, при активи на компанията от 3,5 милиарда рубли. През септември съдът призна молбата за неплатежоспособност за основателна и утвърди краткотраен шеф. На 28 септември Апелативният съд спря несъстоятелността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР